امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

كارآموزی مهندسی پزشكی

كارآموزی مهندسی پزشكی دسته: گزارش کارآموزی و کارورزی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 40 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 82

بشر از ابتدا تا كنون همواره به دنبال دست یابی به روشهایی جهت تسهیل امورزندگی برای خود بوده است دراین راه تلاشهای كرده و گاه با شكست و گاه با موفقیت روبرو شده است اما موردی كه پژوهندگان واقعی و منقی اعلم انجام می دهند این است كه از شكست ها درس گرفته و تجارب خودرا در تلاشهای آینده به كار می بندند بر علم اندوزی استفاده از تجارب هم ما را در انجام امور

قیمت فایل فقط 42,900 تومان

خرید

در ابتدا و قبل از هر چیز برخود لازم می دانم از راهنمایی های استاد مربوط جناب آقای دكتر میكائیل و همكاری های صمیمانه و صادقانه جناب آقای مهندس نوری و همچنین پدر ومادرم كه همواره مرا حمایت كرده اند كمال تشكر را بنمایم.

افراد دیگری كه لازم است از ایشان تشكر نمایم:

-         جناب آقای دكتر سیدحسین صمدانی فرد

از بخش تحقیقات غدد دانشكده علوم پزشكی دانشگاه شهید بهشتی

-  جناب آقای دكتر خامنه، مسئول بخش آزمایشگاه بیمارستان طالقانی

چكیده مطالب:

بشر از ابتدا تا كنون همواره به دنبال دست یابی به روشهایی جهت تسهیل امورزندگی برای خود بوده است. دراین راه تلاشهای كرده و گاه با شكست و گاه با موفقیت روبرو شده است اما موردی كه پژوهندگان واقعی و منقی اعلم انجام می دهند این است كه از شكست ها درس گرفته و تجارب خودرا در تلاشهای آینده به كار می بندند بر علم اندوزی استفاده از تجارب هم ما را در انجام امور یاری می‎كند.

حال چه بهتر است كه به جای آن كه منتظر شكست هایمان شویم تا از آن درس بگیریم، بیاییم و با علم دوزی تجارب دیگران را برای خود بكار بگیریم و بدینوسیله شكست دیگران پل موفقیت ما بشود.

هدف دوره مای انیفیپینی كارآموزی علاوه بر علم اندوزی كاربردی و عملی، آشنایی با تجربه ها و شكست های دیگران است تا با تفكر درست و عملی، بتوانیم آن ها را شناخته و بكار بسته و به موفقیت دست یابیم.

باشد كه ما هم با تلاش و كار زیاد بتوانیم به تجاربی دست یابیم كه در خدمت  دیگران بعد از ما قرار گیرد و در جهت كل پیشرفت علم  و علوم میهنمان گام برداریم.

برای بررسی كارآموزی مهندس پزشكی و تاریخچه مهندسی پزشكی ، بد نیتس كه ابتدا نقش مهندسان پزشكی در بیمارستان اشاره شود.

بررسی نقش مهندس پزشك در بیمارستانها

{{این پژوهش با بررسی نقش مهندس پزشكی در بیمارستانها و با روش مطالعه پیمایشی میدانی انجام شده و از آنجایی كه پژوهشی كتابخانه ای میدانی بوده جامعه آماری و نمونه آماری نداشته است ولی نتایج بدست آمده نشان دهنده تأثیر استفاده از كارشناس مهندس پزشكی در مراكز درمانی است.}}

نظام پزشكی بر مبنای روال سنتی خود تمایل ندارد كه شخصی را به صرف اینه عنوان مهندس پزشكی یا كلینیكی و یا تجاری در حرفه ای غیر از پزشكی دارد به عضویت قبول كند اما آنها این واقعیت را كه روز به روز آشكارتر می‎شود باید در نظر بگیرند كه استفاده از ابزار پزشكی مستلزم داشتن قابلیت های لازم درحفظ، استفاده، تعمیر و تنظیم آنها است، در غیر اینصورت سرمایه و فرصت های تلف شده و مبالغ هنگفتی برای خرید ابزار پزشكی صرف شده است.

وجود انبوه دستگاه های بلا استفاده مازاد و یا اسقاط در انبارهای بیمارستانی و عدم توجه به آنها جای سئوال بسیار دارد. ذكر این مسئله ضروری است كه هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات درمانی بسیار هنگفت است و در برخی موارد ده برابر هزینه تأمین نیروی انسانی جهت تغذیه و خدمات غیردرمانی بیمارستانی است.

علاوه بر موضوع تعمیر دستگاه ها و تجهیزات پزشكی، مساله درجه بندی و تنظیم صحیح این وسایل و گرفتن پاسخ درست و مطلوب تشخیصی از آنها از موضوعاتی است كه غفلت از آن موجب می‎شود خطرات متعددی متوجه بیمار شده و درمان در جهت صحیح و مطلوب انجام نگیرد. در مواردی بیماری شدت یابد یا حتی بیمار از دست برود.

مركزیت واحد مهندسی پزشكی در بیمارستان جهت نظارت بر كلیه امور مرتبط با تجهیزات از جمله مواردی است كه اكثر افراد را به عنوان راهكاری جهت حل مشكلات از جمله انبارداری و انبار اسقاط در نظر می گیرند.

تاریخچه مهندس پزشكی در ایران و جهان

قدمت رشته مهندسی پزشكی در ایران در دوره تحصیلات تكمیل به حدود پاندزه سال و در دوره كارشناسی به حدود شش سال می رسد. البته تاسیس دوره كارشناسی  مهندسی پزشكی در خارج از كشور به حدود سی سال می رسد.

مصرفی رشته مهندسی پزشكی

شاخه ای از دانش كاربردی است و باطل و درك مسائل زیست شناسی و پزشكی و با متدها و روش هایی سروكار دارد كه از دانش و تكنولوژی به دست آمده اند. در این رشته تغییرات دائمی و پیدایش زمینه های جدید جهت پیشرفت سریع در تكنولوژی وجود دارد. بعضی از بهترین زمینه های تخصصی در رشته مهندسی پزشكی عبارتند از:

1)           ابزار دقیق پزشكی

2)           پیومتریال

3)           بیومكانیك

4)           بیوالكتریك

5)           مهندسی سلول، بافت و ژنتیك

6)           مهندسی كلینیكی

7)           تصویر برداری پزشكی

8)           جراحی اورتوپدی

9)           مهندسی توانبخشی

10) سیستم های فیزیولوژی

تاریخچه مهندسی پزشكی

مهندسی پزشكی از انقلاب تكنولوژی در دهه 1950 ریشه گرفت . با شروع دهه هفتاد یك عرصه مهم دیگر برای فعالیت مهندسان پزشكی شروع به شكل گرفتن كرد كه برای حل مشكلات فنی وارد صفحه جامعه پزشكی شدند تا به عنوان اعضایی از تیم درمانی در فعالیت های مداوم بیمارستان ها و كلینیك ها شركت جویند.

از این رو تربیت و استخدام مهندسان پزشكی تبدیل به یك ضرورت شده است نه تنها به این دلیل كه آنها می‎توانند موقعیتی را فراهم كنند كه به دانش ما در مورد سیستم های زنده بیفزاید، بلكه به این دلیل كه آنها تبدیل دانش به علم را سرعت می بخشند.

محل كار مهندسی پزشكی

فرصت های شغلی مهندسان پزشكی عبارتند از:

1)           بیمارستان ها

2)           شركت های داروسازی

3)           كارخانه تجهیزات جراحی / پزشكی / آزمایشگاهی

4)           دانشگاهی

5)           تحقیق در زمینه های مختلف

شرح وظایف مهندسی پزشكی در بیمارستان ها

1)  تهیه شناسنامه برای كلیه تجهیزات كه در این شناسنامه نوع دستگاه كمپانی سازنده، نمایندگی مربوطه، تاریخ ورود و خروج دستگاه تعمیرات انجام شده ، تست های روتین، دستور العمل های نگهداری پیشگیرانه (PM)، كالیبراسیون دستگاه ، نام بخشی كه دستگاه در آنجا فعال است و … باید ذكر شود.

2)  نظارت كامل و كافی برعملكرد صحیح سیستم ها (و استفاده از تمام قابلیت ها)

3)           آموزش اوپراتوری صحیح تجهیزات پرسنل

4)           نگهداری صحیح تجهیزات از نظر عملكرد

5)           نظارت بر نحوه خدمات دهی شركت ها

6)  عقد قراردادهای سرویس و نگهداری با شركت ملی مربوطه و نظارت بر حسن عملكرد آنها

7)           تعمیرات جزئی دستگاه ها

8)           خرید تجهیزات پزشكی

نقش مهندس پزشكی درخرید تجهیزات پزشكی :

فرآیند خرید تجهیزات پزشكی تابع كیفیت كالا ، قیمت، رضایت كاربر،  رضایت مصرف كننده نهایی، كمپنای سازنده، شركت توزیع كننده و خدمات پس از فروش و … است، در نتیجه باید با آگاهی و شناخت انجام شود ولی اغلب پرسنل بیمارستانی با شكل طراحی و دیدگاه تخصص وسایل تجهیزات آشنایی دارند بنابراین خرید تجهیزات یكی از مهم ترین كارهای یك مهندس پزشكی است.

نقش مهندسی پزشكی در تهیه شناسنامه تجهیزات پزشكی

شناسنامه تجهیزات شامل تمامی اطلاعات مربوط به دستگاه است كه برای نگهداری و تعمیر، كالیبراسیون و تجهیزات پزشكی لازم بوده و این كار در صورت وجود یك مهندس پزشكی با دقت تمام و اصولی انجام می‎گیرد .

نقش مهندسی پزشكی در تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشكی

در صورت وجود مهندسان پزشكی كه اشرافی بر نظام نگهداری و تعمیرات دارند و از بروز مشكلات جلوگیری شده و شعار پیشگیری ارزان تر از درمان است عمل گشته و به دنبال آن كاهش هزینه ها صورت می‎گیرد.

دریك تحقیق ساده در كاهش هزینه های تعمیر و سرویس چند بیمارستان بزرگ آماری بدست آمده است كه درزیر آمده است:

تعداد تخت

تعداد مهندسان پزشكی

كمتر از 100 تخت

به صورت ساعتی یا مشاوره ای از خدمات بخش مهندسی پزشكی باید استفاده كند

100 تخت

حداقل یك مهندس پزشكی نباید نوع تخصص بیمارستان ها، میزان كارها

بیش از 100 تخت

در سه شیفت كاری و در هر شیفت مهندس و تكنسین تجهیزات پزشكی باید حضور داشته باشد

همان طور كه در این جدول مشاهده می‎شود در بیمارستانهای دارای كارشناس تمام وقت درصد رشد منفی داشته است در حالی كه در بیمارستانهای بدون كارشناس درصدد رشد مثبت است.

نام مركز

هزینه تقریبی تعمیرات سال79 (ریال)

هزینه تقریبی تعمیرات سال 80 (ریال)

درصد رشد

توضیحات

بیمارستان شماره 1

بیش از 400000000

كمتراز 300000000

33%-

كارشناسی تمام وقت

بیمارستان شماره 2

80000000

كمتر از 500000000

5/38%-

كارشناس نیمه وقت

بیمارستان شماره 3

بیش از 150000000

حدود 80000000

50%-

كارشناس تمام وقت

بیمارستان شماره 4

بیش از 200000000

حدود 160000000

25%-

كارشناس 5 روز در هفته

بیمارستان شماره 5

حدود 500000000

حدود 370000000

7/24%-

2 نفر كارشناس تمام وقت

بیمارستان شماره 6

كمتراز 300000000

حدود 45000000

6/39%+

بدون كارشناس

بیمارستان شماره 7

كمتر از 35000000

حدود 44000000

74/25%+

بدون كارشناس

نقش مهندسان پزشكی در كالیبراسیون تجهیزات پزشكی

كالیبره نبودن دستگاه عدم اعتماد پزشك به دستگاه تكرار پذیر آزمایشات و افزایش هزینه های مصرفی را به دنبال دارد، در ضمن باعث عدم اعتماد بیمار به نتایج تشخیص و درمانی می‎شود وبه دنبال آن هزینه های درمانی و بیمارستانی افزایش می یابد كه درصورت وجود مهندسی پزشكی در بیمارستان از اكثر این اتفاقات جلوگیری می‎شود.

نقش مهندسان پزشكی در آموزشت تجهیزات پزشكی به كاركنان

آمار نشان می‎دهد كه بیش ازی 50% از كار افتادگی ها یا خرابی ها در اثرروش های عمل ضعیف رخ می دهند. از طرفی دیگر بیش از 95% از مواردی كه درباره اسیب های جدی تجهیزات پزشكی مشاهده شده است مربوط به عدم آشنایی فرد با دستگاه است.

در صورتی كه متولی امر آموزش كاركنان در مورد تجهیزات پزشكی مهندسان پزشكی باشند كه بیشترین دانش را در این مورد دارند، هر كدام از این آمارها می‎تواند به حداقل ممكن تبدیل شوند.

قیمت فایل فقط 42,900 تومان

خرید

برچسب ها : مهندسی پزشكی , نقش مهندس پزشك در بیمارستانها , رشته مهندسی پزشكی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر